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洋食(양식)

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움(Sousvide machine defensive therapy pig safety perfect softness)

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

수비드머신을 구입하신 분들중 대부분이 첫 요리를 저렴하고 길지 않은 시간동안 조리를 하는 돼지안심을 많이 하고 계십니다.

예전에 유튜브에서 수비드머신으로 하는 조리법이 아닌 프라이팬에 돼지안심을 이용해서 온도와 시간, 조리법을 보고 해서 먹어본적이 있었는데요.

그때도 꽤 괜찮은 요리였지만 기존에 하던 스테이크 조리법과 약간 다른데다가 온도를 예민하게 맞춰야 해서 그다음부터는 잘 해먹지 않았는데요.

이번에 수비드머신을 구입하고 수비드 조리법을 찾아보니 아주 간단했습니다.

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오늘은 수비드머신을 이용해서 돼지안심 스테이크 레시피를 작성해보도록 하겠습니다.

아래를 주목해주세요!

 

Most of the people who bought the Subid Machine are pig-guard who cook the first dish for a short time and cheaply.
In the past, I used to eat it on YouTube using pork tenderloin instead of a recipe made with a defensive machine, looking at the temperature, time, and recipe on a while ago, I tried it on a frying pan.
It was a good dish then, but it was a bit different from the usual steak recipe and I had to adjust the temperature so I didn't cook it well afterwards.
When I bought the Sousad machine this time and looked for the Sousad recipe, it was very simple.
Today, we will use a defensive machine to prepare a pork tenderloin steak recipe.
Attention, please!

 

 

돼지안심은 정육점 또는 대형마트에서 구입을 하기 위해 가격을 알아보면 정말 저렴한 가격에 구입을 할 수 있습니다.

하나로마트 기준으로 설명을 드리자면 100g 당 520원으로 정확히 1kg의 돼지 안심을 구입했는데 5,200원을 지불하였습니다.

You can buy pork tenderloin at a really low price if you look at the price to buy it at a butcher's shop or a large supermarket.
To explain it based on Hanaramart, I bought exactly 1kg of pork tenderloin at 520 won per 100g and paid 5,200 won.

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

돼지안심 고르는 법

돼지안심은 고기 안에 지방이 거의 없어서 보통 대한민국에서는 장조림용으로 판매를 하고 있습니다.

그만큼 익힐수록 질겨서 조리는 과정을 거치는 요리에 적합하다는 뜻인데요.

이런 안심에도 지방이 붙어 있는곳이 있습니다.

바로 겉면에 있는 지방 막입니다. 

가능하다면 이 지방 막을 제거해야 하기 때문에 육안으로 봤을때 적은 안심을 고르시는게 좋습니다.

어찌됐든 이 지방 역시 고기의 무게에서 빠지기 때문이기도 하고 또한 제거를 하는데 약간의 수고를 해야 하기 때문이죠.

아래를 확인하시면 돼지 안심 근막을 제거한것을 확인하실 수 있습니다.

Pork tenderloin has little fat in it, so it is usually sold in Korea for soy sauce.
It means that the more you cook it, the more tough it is, so it is suitable for cooking.
There is a place where fat is attached to them.
It's the fat membrane on the surface. 
If possible, you'd better choose the enemy's security because you need to remove this fat membrane.
Anyway, it's because the fat falls off the weight of the meat, and it also takes some effort to get rid of it.

You can check below to see that the pig tenderloin has been removed.

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

위 사진을 보시면 돼지 안심 겉면에 붙어 있는 흰색 지방과 근막을 어느정도 제거한 모습입니다.

완벽하게 제거할 필요는 없지만 어느정도 제거를 해주면 식감이 훨씬 좋아지는것을 확인하실 수 있습니다.

이렇게 제거한 근막은 버려주시고 돼지 안심에 시즈닝을 더해줍니다.

이번 시즈닝은 두가지 방법을 사용했습니다.

한가지 방법은 판매하는 시즈닝가루를 사용하였고 하나는 사용하지 않았습니다.

그 이유는 시즈닝가루에 고추씨가 들어 있어서 약간의 매운맛이 느껴지기 때문이죠.

아직 어린 아들이 먹기에는 무리여서 하나는 소금과 후추만 시즈닝 해주었습니다.

시즈닝가루는 코스트코 제품이 좋다고 하는데 지난번에 코스트코에 갔을때 구하지 못했는데 조만간 코스트코에 방문했을때에는 시즈닝 가루가 있었으면 좋겠습니다.

If you look at the picture above, the white fat and fascia on the surface of the pig's tenderloin are removed to some extent.
You don't need to remove it completely, but if you remove it to a certain extent, you'll see that the texture is much better.
Throw away the removed fascia and add seasoning to the pig's tenderloin.
We used two methods for this seasoning.
One method was to use the seasoning powder for sale and not one.
The reason is that the seasoning powder has chili seeds in it, so it tastes a little spicy.
It's too much for a young son to eat yet, so I've only seasoned salt and pepper for one.
I heard that Costco's products are good, but I couldn't get them when I went to Costco last time, but when I visit Costco soon, I hope there will be some seasoning powder.

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

없어도 되지만 있으면 편한 진공포장기

위의 말처럼 없어도 되지만 있으면 편한 진공포장기 입니다.

수비드조리를 할때 진공포장기가 없으면 보통은 지퍼백을 이용하시죠.

지퍼백에 조리를 할 재료를 넣고 입구는 열어둔채 물속에 넣어 진공상태를 만든다는 원리인데요. 진공포장백은 지퍼백보다 훨씬 두꺼운데다가 진공상태로 만들기 위해 존재하는 기계이기 때문에 수비드조리를 하는데 가장 최적이라고 할 수 있습니다.

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

가정용 진공포장기는 가격도 그렇게 비싸지 않기 때문에 하나 구비해두신다면 수비드요리를 할때 뿐만 아니라 여러모로 사용이 가능하기 때문에 진공포장기 를 하나 구입하시는것을 추천드립니다.

You don't need it, but it's comfortable to have it.

As mentioned above, it doesn't have to be there, but it's a comfortable vacuum pouch.
If you don't have a vacuum packer, you usually use a zipper bag.
The principle is to put ingredients for cooking in a ziplock bag and leave the entrance open to make a vacuum. The vacuum packaging bag is much thicker than the zipper bag, and it is a machine that exists to make it vacuumed, so it is best to make it defensive.
As the price of a vacuum packaging machine is not that expensive, if you have one, you can use it in many ways as well as when cooking a fishguard, so I recommend you buy one vacuum packaging machine.

 

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움을 구현할 수 있는 시간과 온도는

돼지안심 수비드조리법 완벽한 부드러운을 구현할 수 있는 시간과 온도는 어떻게 될까요?

사실 수비드머신을 이용한 수비드조리법에 답은 없는것 같습니다.

저도 인터넷을 찾아봤는데 다들 시간과 온도가 조금씩 차이가 나더라구요.

결론적으로 58℃ / 1시간 30분을 조리했습니다.

1시간 30분을 했을때의 사진을 아래에서 확인하도록 하겠습니다.

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

The time and temperature that can achieve perfect softness of pig's safety, 
What is the time and temperature to achieve the perfect softness of the pig's safety guard?
Actually, I don't think there's an answer to the defense cooking method using the defense machine.
I looked it up on the Internet, and everyone had a slight difference in time and temperature.
In conclusion, we cooked 58°C / 1 hour and 30 minutes.
I'll check the picture below when I did it for an hour and a half.

 

 

마리네이드 하는 방법

저는 전문 요리사가 아니기 때문에 마리네이드를 왜 해야하고 어떻게 해야 가장 완벽하게 할 수 있는지는 잘 모릅니다.

하지만 자주 하다보면 그 능력치가 점점 올라가죠.

처음에 수비드로 고기를 조리했을때에는 토치를 이용해서 겉면을 구워주었습니다.

하지만 그것으로는 만족할만한 마리네이드가 나오지 않더군요.

그래서 예열된 팬에 기름을 두르고 전통적인 방식으로 진행을 했습니다.

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

결론적으로 훨씬 좋은 결과가 나왔습니다.

그리고 마리네이드를 할때는 수비드를 진행한 돼지안심을 한번에 마리네이드를 해주시는데 저는 스테이크라고 할수 있는 크기로 자른 다음에 마리네이드를 했습니다.

겉면에 식용유의 맛을 입히기 위함이죠.

Marinade method
I'm not a professional chef, so I don't know why to marinade and how to make it the most perfect.
But if you do it often, your skills get higher and higher.
When I first cooked the meat with the fish, I used a torch to bake the surface.
But it didn't give me a satisfactory marinade.
So we put oil on a preheated pan and proceeded in a traditional way.
In conclusion, the results were much better.
And when I play marinade, they marinade the pig's tenderloin, which was played in the defense, and I cut it to the size of a steak and then marinade it.
It's for the surface to taste like cooking oil to the surface.

 

 

수비드머신 수비드조리법 돼지안심 완벽한 부드러움

사진을 봤을때 어떤 느낌이 드시나요?

먹어보고 싶다 라는 느낌이 든다면 저는 성공했다고 생각합니다.

그리고 실제로도 맛도 있었습니다. 그리고 부드러운 식감을 느낄 수 있었구요.

하지만 딱 여기까지 입니다.

돼지안심 스테이크는 지방이 거의 없기 때문에 지방이 구워지면서 생기는 감칠맛과 고소함을 대한민국 사람들은 원하죠. 저 역시 마찬가지 입니다.

돼지안심은 닭가슴살과 비슷한 식감이라고 생각하시면 되요.

퍽퍽한 닭가슴살이 아닌 부드러운 닭가슴살 정도로 생각하시면 될것 같습니다.

수비드머신 수비드조리법을 처음 해보시는 분이시라면 연습삼아 해도 괜찮을 수비드조리법이죠.

혹시 다이어트를 하고 계신 분이시라면 추천하는 메뉴이기도 합니다.

다만 다이어트를 하신다면 팬에 오일을 둘러서 마리네이드를 하지 말고 토치를 이용해서 겉면을 살짝 구워주셔야 겠죠?

이상 포스팅을 마치도록 하겠습니다.

감사합니다.

 

How do you feel when you see the picture?
If you feel like you want to try it, I think you succeeded.
And it was actually delicious. And I could feel the soft texture.
But that's it.
Since pork tenderloin steak has little fat, Koreans want the flavor and savory taste of grilled fat. So am I.
You can think of pig tenderloin as a texture similar to chicken breast.
You can think of it as soft chicken breast, not dry chicken breast.
If you're new to this, you can practice this.
If you are on a diet, I recommend this menu.
But if you're on a diet, don't put oil on a pan and marinade it. You should use a torch to grill the outside, right?
I'll finish posting now.
Thank you.