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洋食(양식)

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법 및 손질법(Costco the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage

코스트코 부채살 스테이크 냉동보관 및 손질방법

요즘 수비드 조리법에 빠져있습니다.

수비드 조리법 중 가장 좋은건 아무래도 스테이크 구울때 실패할 확률이 현저히 낮아진다는것 아닐까 싶습니다.

그래서 코스트코 부채살 스테이크 용 고기를 사가지고 와서 손질 및 보관했는데요.

제 나름대로의 손질 및 보관법에 대해서 이야기 해 보도록 하겠습니다.

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These days, I'm into the recipe of Sousad.

I think the best method of cooking is that there is a significantly lower chance of failure when cooking steak.

So I bought Costco's pork for the steak and I cleaned it and kept it.

Let's talk about my own way of grooming and storing.


 

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법 및 손질법(Costco the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage and Maintenance Method)

 

코스트코에 가면 사진에 보시는것처럼 적으면 6덩어리 많으면 8덩어리로 한팩에 담겨서 판매하는 부채살 스테이크용 고기가 있습니다.

유튜브에도 많이 나와있지만 혹, 모르실 분들을 위해서 고기 고르는 법에 대해서 이야기를 해보도록 하겠습니다.

우선 코스트코에서 좋은 고기를 고르기 위해서는 아침 일찍 서둘러서 가야하는데요.

고기 사는것이 목적이신 분들은 오픈시간에 맞춰서 가시는것을 추천드립니다. 일찍 가야 좋은 고기를 득템할 수 있기 때문이죠. 

빵집에서 빵나오는것처럼 고기가 나오는 시간이 정해져 있는것이 아니라 고기가 어느정도 비워지면 다시 채워넣는 시스템이기 때문에 아침 일찍 가면 미리 진열되어 있는 고기중에 가장 좋은 고기를 가져 올 수 있게 되는 것이죠.

 

 

If you go to Costco, if you write down as you can see in the picture, you'll find six lumps of pork steak in one pack.

It's on YouTube, but for those of you who don't know, we'll talk about how to choose meat.

First of all, I have to hurry up and go to Costco early in the morning to pick good meat.

If you want to buy meat, I recommend you to go in time for the opening. Because you can get good meat if you go early.

It's not a set time for meat to come out of the bakery, but it's a system that fills it up when the meat is emptied to a certain extent, so if you go early in the morning, you'll be able to bring the best meat on display.

 

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법 및 손질법(Costco the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage and Maintenance Method)

 

코스트코 부채살 스테이크 고르는 법

위 사진의 고기가 어떻게 보이시나요? 맛있어 보이시나요?

하지만 저는 이 고기를 고르지 않았습니다.

좋은 고기 고르는 법 아래에서 설명하도록 하겠습니다.

How to Choose Costco the ribs of a fan Steak

How do you see the meat in the picture above? Does it look delicious?

But I didn't choose this meat.

I'll explain under How to Choose Good Meat.


첫번째. 부채살 가운데 심지가 얇은것을 고를것.

수비드를 했을때 심지가 얇으면 어느정도 부드러워 져서 먹을 수 있지만 두꺼워 지면 그 부분은 버리는 부분이 됩니다. 가능하면 심지가 얇은것을 고르세요.

 

 

두번째. 육색이 좋은것을 고를것

이것은 뭐 말할것도 없이 육색이 좋은것이 싱싱하다고 할 수 있죠.

세번째. 가능하다면 단단한 고기를 고를것.

고기가 단단하지 않다면 보관 상태가 다른 고기보다 좋지 못하다는 것을 의미할 수 있습니다.

네번째. 마블링 상태가 좋은것을 고를것.

이건 한우에서도 통하는 것이지만 마블링이 아예 없거나 너무 많은것을 고르지 말고 적당히 있는것을 고르는 것이 좋습니다. 수비드 뿐만 아니라 팬에다가 구워서 먹을때 이 부분은 단연코 빛을 발하게 되죠.

First, choose the thin wick in the middle of the flesh.

If the wick is thin, you can eat it because it gets softer, but if it gets thicker, that part becomes thrown away.

If possble, choose one with a thin wick.

Second, choose one that has good meat color.

It's not to mention the freshness of the meat is fresh.

Third, choose hard meat if possible.

If the meat is not hard, it can mean that the storage is worse than other meat.

Fourth, choose the one that has good marbling.

This works in Korean beef, but it's better not to choose any marbling or too many, but to choose the right one. When you grill it on a pan and eat it, it definitely shines.

 

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법 및 손질법(Costco the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage and Maintenance Method)

 

최종적으로 고른 고기는 위 사진에 보이는 고기입니다.

코스트코에서 오는동안 육색이 살짝 변하긴 했지만 마블링 상태가 좋아서 고르게 되었는데요.

심지가 최대한 얇은것을 고르라고 말씀 드렸지만 그런 고기는 사실 찾기가 힘듭니다. 그래도 그나마 제일 상태가 좋은것으로 고르도록 노력을 했답니다.

 

 

The last meat I chose is the meat shown in the picture above.

My skin tone changed slightly on the way from Costco, but I chose it because of the good marbling condition.

I told you to choose the thinnest wick you can find, but it's actually hard to find that kind of meat. But I tried to choose the best one.

 

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코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법 및 손질법(Costco the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage and Maintenance Method)

 

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 손질법

고기를 사오셨다면 먹기 좋게 손질을 해주셔야 하는데요.

코스트코에서 부채살을 사오시면 위 사진처럼 고기 옆 부분에 미처 손질이 덜 된 부분이 있습니다.

이 부분을 칼로 조심스레 제거를 해주세요.

그리고 난 다음 고기 가운데 심지를 만졌을때 딱딱하고 질겨서 먹지 못할것 같은 느낌이 나는 고기가 있는데 이 부분 역시 심지를 제거해주세요.

심지를 제거해 주면 오른쪽 아래 사진처럼 됩니다.

 

 

Costco the ribs of a fan Steak-Subide Meat Trim

If you bought meat, you should trim it to make it easier to eat.

If you buy some fangs from Costco, there are parts that have not been trimmed yet on the side of the meat, as shown in the picture above.

Carefully remove this part with a knife.

Then, when you touch the wick, there's a meat that feels hard and tough, so you can't eat it. Remove the wick, too.

When you remove the wick, it looks like the picture on the bottom right.

 

 

코스트코 부채살 스테이크 수비드 고기 보관법

보관법은 바로 수비드를 진행하거나 또는 팬으로 구울 생각이면 냉장보관을 하시면 되지만 바로 진행하지 않고 몇일 둔 상태에서 수비드를 하실 생각이면 냉동보관을 해주셔야 하는데요.

냉동 보관전 고기에 시즈닝을 마치고 난 다음 한덩어리씩 진공팩에 넣어서 진공상태로 만든 다음 냉동보관을 해주시면 됩니다.

시즈닝은 집에 있는 재료로 해주시면 되는데 참고로 저는 소금, 후추, 바질, 시즈닝가루, 올리브오일, 버터를 넣고 진공포장을 해주었습니다.

고기가 많다보니 손질 및 보관을 위해 진공포장을 하는데에 1시간정도가 소요가 되더라구요.

 

 

Costco's the ribs of a fan Steak Guard Meat Storage Method

You can keep it refrigerated if you want to keep it in place right away, or if you want to cook it as a pan, but if you want to keep it in the freezer for a few days, you need to keep it in the freezer.

After you finish seasoning the meat before storing it in a vacuum pack, make it into a vacuum state, and keep it in the freezer.

For your information, I vacuum wrapped it with salt, pepper, basil, seasoning powder, olive oil, and butter.

Since there is a lot of meat, it takes about an hour to vacuum-pack and store it.

2020/10/02 - [洋食(양식)] - 수비드 머신 코스트코 부채살 스테이크

 

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