예열없이 스텐팬에 계란후라이 하기
스텐팬은 예열이 중요하다고 모든 사람들이 말하죠.
그중에서 가장 흔하게 해먹지만 가장 잘 눌러붙는게 바로 계란후라이 입니다.
저 역시 스텐팬으로 계란후라이를 가장 많이 해먹는데요.
하지만 스텐팬의 예열은 강불에서 해서도 안되며 오일을 두르고 불을 끄고 또 2분 기다리고 하다 보면 어느새 계란후라이 하나 하는데 시간이 오래 걸리죠.
그러다가 급한 마음에 제대로 예열이 되지 않은 상태에서 계란후라이를 넣으면 눌러붙어서 설거지가 매우 힘들어 집니다. 그래서 오늘은 스텐팬 예열없이 계란후라이 완벽하게 하는 방법에 대해서 이야기 해보도록 하겠습니다.
Everyone says preheating is important.
Among them, fried eggs are the most common and most sticky.
I also make fried eggs with a stanpan.
But you can't preheat a stan pan on high heat, you can put oil on it, turn off the heat, and wait for two minutes, and it takes a long time to make a fried egg.
If you put the fried eggs in a hurry, it will stick together and it will be very difficult to wash the dishes. So today, we're going to talk about how to make fried eggs perfect without preheating a stan pan.
스텐팬은 눈에 보이지 않는 홈을 예열로 인해 팽창시켜주고 오일을 넣으면 그 오일이 홈으로 들어가면서 메꿔주어 음식이 달라붙지 않게 해주는게 원리인데요.
사실 예열없이 계란후라이를 하는데 있어서 이론적으로는 저도 설명할 수가 없습니다.
전문적으로 요리를 하는 사람이 아니라는게 제 변명일 수 있겠죠.
위 영상은 계란후라이가 스텐팬에 거의 눌러붙지 않은것을 확인하실 수 있는 영상입니다.
Sten pan expands invisible groove by preheating, and when oil is added, the oil fills the groove and prevents food from sticking.
Actually, I can't explain in theory how to fry eggs without preheating.
Maybe it's my excuse not to be a professional cook.
The video above shows that the fried egg hardly sticks to the stanpan.
준비할것은 단순합니다.
차갑게 식어 있는 스테인레스팬 과 적당량의 오일 그리고 계란입니다.
차갑게 식어있는 스테인레스팬 에 오일을 두르고 그 위에 바로 계란을 깨쳐 놓습니다.
그리고 불의 세기는 중불로 시작합니다. 불의 세기는 끝까지 중불을 유지해줘야 합니다.
제 경험상 아무리 오일코팅이 잘된 스테인레스팬이라고 해도 갑자기 뜨거운 열기를 받으면 음식이 눌러붙는 현상을 종종 목겠했습니다. 그러니 이번엔 중불을 계속 유지해주세요.
The preparation is simple.
It is a cold stainless steel pan, an adequate amount of oil and eggs.
Grease a cold stainless steel pan with oil and immediately break an egg.
And the intensity of the fire begins with medium fire. The intensity of the fire should be maintained until the end.
In my experience, no matter how well-coated stainless steel pan is, I have often seen food sticking when suddenly hot. So this time, keep the fire under control.
그 다음 흰자의 색이 점점 변하기 시작하면 그때부터 뒤집게를 이용해서 살살 건드려 주세요.
스테인레스팬과 계란의 사랑을 방해하듯 시간의 여유를 두면서 살살 건드려주시면 됩니다.
그렇게 되면 눌러 붙으려고 하는 계란이 눌러붙지 않게 되죠.
자세한 내용은 아래 영상을 통해서 확인하시면 되는데요. 결론적으로는 계란의 5%정도 눌러붙고 95%정도는 제 입속으로 들어가게끔 만들 수 있습니다.
Then, when the white egg color starts to change, gently touch it with a flipping crab.
Leave time and gently touch as if to disturb the love of stainless pan and egg.
That way, the eggs that you're trying to squeeze won't stick.
You can check the details through the video below. In conclusion, I can make about 5% of the egg stick and 95% of the egg go into my mouth.
100% 눌러붙지 않고 하려면 기존의 방식은 예열 - 오일도포 - 2분 기다림 - 계란투척 이 과정을 거쳐야 하는것이죠.
하지만 완전히 식어있는 스테인레스팬에 계란을 넣고 계란후라이를 하게 된다면 예열의 과정을 거치지 않아도 되기 때문에 조금이나마 시간을 아낄 수 있는것입니다.
이상 포스팅을 마치도록 하겠습니다.
감사합니다.
If you don't want it to stick 100 percent, you have to go through preheating - oiling - 2 minutes waiting - throwing eggs.
But if you put the eggs in a completely cooled stainless pan and fry the eggs, you can save a little bit of time because you don't have to go through the preheating process.
I'll finish posting now.
Thank you.
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